Snabb leverans

30 dagars returrätt

Mer än 25 års erfarenhet

Teknisk rådgivning

previous arrow
next arrow
Slider

 
HF Marin Sweden är svensk distributör av Soteco
 

Soteco S.p.a. grundades 1978 och är idag en av världens ledande tillverkare av kemiska produkter.

Soteco Group har därefter grundat SotecoFoam som uteslutande testar och utvecklar hårt strukturellt skum.

Eftersom Soteco erbjuder den bästa kombinationen av mångsidighet, lätthet, långsiktiga lösningar, praktiska produkter och låg kostnad, används Sotecos komposit- / skumpaneler för många industriella och civila ändamål. Sotecos komposit-/skumpaneler till många industriella och civila tillämpningar.

De främsta fördelarna med Sotecos skum är:

  • Hög grad av styvhet och styrka.
  • Mycket låg vikt.

SotecoFoam levererar ett brett sortiment av produkter som tillgodoser specifika tillämpningar, där olika tjocklekar, densiteter, dimensioner och egenskaper önskas. Produktsortimentet består av innovativa utvidgade strukturella paneler framställda av fina stängda celler lämpade för transportindustri, luftfart, sjöfart och för alla områden som kräver brandhämmande material

   
FenixFoam®
 

Den strukturella panelen är tillverkad av fina stängda celler och är lämpad för transportindustri, luftfart, sjöfart och för andra områden som kräver brandhämmande material.
FenixFoam® har en speciell sammansättning som innehåller bland annat olika mineralfyllmedel som förhindrar spridning av eld och gör att det endast utvecklas lätt rök.

MouldFoam®

Utvecklad och tillverkad för framställning av modeller, prototyper och industriformar.
Materialet har en utmärkt formbarhet, både med traditionella verktyg och med de mest avancerade nya generationerna av maskiner.
Tack vare sin höga isotropi kan materialet användas till många olika slags utrustning och matningshastigheten är oberoende av produktionsriktningen. De bearbetade ytorna uppvisar en mycket låg porositet, i synnerhet när man använder kvaliteterna med högre densitet.
MouldFoam® finns i olika densiteter för att tillgodose produktens olika slutanvändningar.

AtlasFoam®
Skummaterial med slutna celler tillverkade av en retikulerad polymer med hög styrka och seghet i förhållande till densiteten.

AtlasFoam® är lämplig som kärnmaterial i strukturella sandwichkonstruktioner, perfekt för olika applikationer inom den marina industrin, rymdfart, vindenergi och andra sektorer där det krävs lätthet och hög resistens, samt motstånd mot miljöpåverkan. (Interna eller externa miljöer, kontakt med vatten, förekomst av olja, etc.)

CrioFoam®

Strukturellt skum kännetecknat av en låg värmeledningsförmåga med en energibesparing på upp till 20 %. Skummet består av polymerstrukturer av tvärbunden hög densitet, vilket ger en utmärkt motståndskraft mot styren, passar utmärkt till omättad polyesterharts, epoxiharts och vinylesterhartser. Den enhetliga och fina strukturen säkerställer inte bara utmärkta termiska egenskaper utan även utmärkta mekaniska egenskaper och dimensionsstabilitet. CrioFoam® finns med DIN B2-standarden.

Densitet

De många olika typerna av skum ger möjligheter att välja den bästa balansen mellan lätthet, motstånd och mekaniska egenskaper för oändligt många branscher och produkter.

Stabilitet

Tack vare den exklusiva sammansättningen är skum från Soteco den bästa lösningen för produkter som ska hålla i längden. I själva verket har Soteco-skum inga sekundära reaktioner som leder till dimensionsförändringar.

Styrka

Våra material erbjuder hög mekanisk hållfasthet i förhållande till densiteten.

Isolerin:

SotecoFoam-paneler erbjuder en hög grad av värmeisolering. Inte bara är cellstrukturkärnorna resistenta och hållbara, de är även miljömässigt försvarbara.

Vattenabsorption

SotecoFoam har låg vattenabsorption. Därför är sandwichpaneler tillverkade med SotecoFoam lämpade för alla typer av projekt; transport, skeppsindustri, marin- och vindenergisektor.

Kompatibilitet

Alla Sotecos skumtyper är kompatibla med alla former av hartser som normalt används för tillverkning av kompositmaterial. Detta ger en mängd möjligheter till anpassning och optimering av produktionsprocesser.

Alla produkter från SotecoFoam är färgade i olika nyanser. Detta gör produkterna lätta att känna igen med avseende på olika densiteter och därmed också i till exempel produktionsfasen. Färgen ändrar inte på något sätt produkternas funktioner.

används huvudsakligen för framställning av sandwichstrukturer i kompositmaterial som fyllningar/hålrum och distansmaterial. Produkterna kan kombineras med olika andra material

Kontakta oss

Om du har några frågor om Soteco Foam är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi är alltid redo att hjälpa våra kunder, oavsett om det gäller privata aktörer eller företagskunder. Om du har frågor om specifika produkter har vi med vår omfattande kunskap nödvändig erfarenhet för att ge våra kunder råd på rätt sätt..

Kontakta oss för specifika erbjudanden på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller på tel. +46 0550-77 11 11 

HF Marin Sweden AB

Kontakta oss gärna om du har några frågor. Vi försöker alltid svara så snabbt vi kan. 

 

+(46) 0550-77 11 11

Skriv meddelande

TELEFONTIDER 

 

Måndag - fredag 08.00-17.00
Lördag - söndag Stängt

Betalingsalternativ

Vi finns i Kristinehamn

Sverige WEB

Ring oss på

+(46) 0550-77 11 11

ikon

Service och kvalitet

ikon
 
Många års erfarenhet
 
ikon
profil
 
hfmarinsweden.se använder cookies! För att ge dig en bättre upplevelse lagrar vi information om ditt besök.

För att kunna visa innehållet på denna webbplats korrekt måste du acceptera vår policy för personuppgifter OK